2009. január 11., vasárnap

4. nap: Újév

2009.01.01.

Nem siettünk a felkeléssel... Az ablakunkat újév reggelén is sűrű pára fedte, érdekesen alaítva a háttérben álló hatalmas fenyőfát:


Kinyitva is nagyon szép volt a látvány:


Lementem az udvarra is:


Na, akkor kezdjük az új évet egy nagyszerű reggelivel!



Bundáskenyér, fokhagyma, csípőskolbász, savanyú uborka. Ez az év is jól kezdődött! :)

Azonban Csilla már tervezgette is az év első kirándulását:

"Géza, kivehetem a hűtőből a juhtúrót? "
"Oké-oké, igazából nem is kell annyira az a juhtúró..."
Reggeli után elindultunk kirándulni:
Zoltán már sejti, hogy mi van készülőben, lásd később!
A csapat elindult a távoli hóvidékre:

A csapat rendületlenül menetel már vagy 10 perce:

Egyszercsak kitört a hógolyóháború!
A hógolyók elfogytak, ezért fegyvernemet váltottunk:
Majd a gyengébb oldal menekülőre fogta:
Megérkezett az erősítés:
Milán, the Tired Warrior:
A győztes jutalma:

Milán, the wounded warrior:

Ajjaj, mentálisan is sérült?

nagyon úgy tűnik:
Élvezem az újévi csöndet az erdőben:



Otthon aztán mindenkit megjutalmaztunk egy nagyszerű narancsos forralt borral!
Ez tipikus példája volt, hogy vajon hogyan készülnek az újítások:
akartunk forralt bort készíteni, de nem volt se fahéjunk, se szegfűszegünk, se citromunk...
Ajjaj, most mi legyen? Van narancsunk, tegyünk bele narancsot a citrom helyett!
OK, de a fahéj és a szegfűszeg helyett is narancs legyen benne, úgyhogy jó sok narancs kell!
Így is lett:





Hmm. Ilyen finom forralt bort még sosem ittam!
Aki nem szereti a narancshéj kesernyés ízét, az hámozza le a naracsot, mielőtt felkarikázza!
Garantáltan ízleni fog (már ha szereted a bort és a narancsot).
Ja, a recept:
hozzávalók:
egy üveg vörösbor
ugyanannyi (7,5 dl) víz
SOK narancs (4 db)
cukor (nem kell sok!)
Elkészítés:
Először felforraljuk a vizet.
közben felkarikázzuk az alaposan megmosott narancsot (ízlés szerint előtte meghámozzuk).
Ha a víz felforrt, beletesszük a narancskarikákat és a cukrot.
Ezt a keveréket is felforraljuk.
Ha felforrt, beleöntjük a bort.
Ezt is felforraljuk.
Ha felforrt, kész! Nem szabad sokáig forralni, mert az alkohol elpárolog! (Alko? hol? he-he)
Hát ez egy tökéletes január elseje volt, az biztos :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése